Omschrijving

Koppelboerhoek 55 te Enschede

Aan de voorzijde lijkt dit een eenvoudige tussenwoning op de Helmerhoek. Maar wie achter de voordeur kijkt verandert snel van mening. Deze woning heeft namelijk een aantal extra’s, waaronder natuurlijk de enorme tuin, gesierd met een riant overdekt terras. Laat de gasten maar komen. Weer of geen weer… barbecueën kan hier (bijna) altijd.
Maar dat is niet het enige waarmee deze woning opvalt. Aan de voorzijde ligt de ruime en gesloten keuken, waardoor gasten niet direct alles zien wat er bereid wordt. De woonkamer is ondanks de gesloten keuken prettig ruim en herbergt met gemak de grote eettafel en de enorme hoekbank. En ook de badkamer werd onder handen genomen. Toen deze in 2003 werd vernieuwd hebben verkopers meteen de optie gekozen om hem uit te bouwen. De naastgelegen slaapkamer heeft daar niet echt onder geleden, deze is nog steeds groot, maar wat een uitbouw met de badkamer doet kan het best met eigen ogen bekeken worden.


Begane grond: 
Achter de voordeur ontvouwt zich de hal met meterkast, trapopgang, ruimte voor de garderobe en de doorgang naar de woonkamer. Deze tuingerichte woonkamer is breed en geeft mooi zicht op de diepe tuin. De keuken ligt aan de voorzijde van de woning en is met een wand gescheiden van de woonkamer. Hierdoor heb je niet alleen het voordeel dat gasten niet zien wat er in de keuken gebeurt, maar staat ook de grote eettafel in een rustige hoek, waardoor het prettig eten en werken is aan deze tafel. Door de breedte van de woning blijft er naast de hoekbank en de overige meubels ook nog voldoende loopruimte over. Extra bergruimte is, in de vorm van de trapkast, voldoende aanwezig en de tuindeur, tenslotte, verzorgt de verbinding met de tuin, die bij deze woning best bijzonder te noemen is.


Buiten:
Wanneer het in Nederland een beetje mooi weer wordt, zal de tuin een verlengstuk van de woning worden. Dan kan deze maar beter over goede afmetingen beschikken. Nou, dat is bij deze woning zeker het geval. In het verleden is een aanzienlijk deel van de tuin van de buren bij deze tuin gevoegd. Zo werd de toch al niet kleine tuin ineens nog groter. En wat verkoper met die ruimte gedaan heeft is werkelijk subliem. 


Eerste verdieping: 
Wie de trap naar de eerste verdieping neemt komt op de overloop. Groot genoeg om van de ene naar de andere ruimte te komen, maar verder zodanig vormgegeven dat de kamers het meest profiteren van de ruimte op deze verdieping. In totaal zijn er 3 ruime slaapkamers. De badkamer werd in 2003 vernieuwd en vergroot door een stuk van de naast gelegen slaapkamer er bij te pakken. De ruimte in de badkamer voelt hierdoor erg prettig aan en naast de mechanische ventilatie beschikken deze woningen gelukkig ook over een venster dat te openen is. Er gaat namelijk niets boven de mogelijkheid om natuurlijk te ventilerenTweede verdieping:  
De tweede verdieping begint al bij de deur op de overloop van de eerste verdieping. Achter die afsluitbare deur leidt de vaste trap naar de zolder. Hier is veel bergruimte voor handen en door het grote dakvenster en de prettig hoge nok is deze zolder ook heel goed als 4e slaapkamer te gebruiken.


Samenvatting:
- Goed onderhouden tussenwoning, met een aantal bijzondere extra’s
- Gelegen aan een doorgaande weg op de Helmerhoek, met scholen en een goed gesorteerd winkelcentrum op loopafstand
- Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen in de directe omgeving
- Brede, tuingerichte woonkamer met tuindeur voor de verbinding met buiten
- Enorm diepe tuin met een extra toegevoegd deel 
- Zeer fraai overdekt terras aan de achterzijde van de tuin, ideaal voor het buitenleven
- Gesloten keukenruimte met een inbouwkeuken in een ruime L-opstelling, voorzien van inbouwapparatuur
- Drie goede slaapkamers en een fraaie grote badkamer op de eerste verdieping
- Badkamer voorzien van een hoekbad met bubbels, tweede toilet en wastafelmeubel
- Ruime zolder verdieping met bergruimte en mogelijkheid voor de 4e slaapkamer
- Woning is aangesloten op praktische stadsverwarming. Dus geen onderhoud en/of andere kosten die je bij een Cv-ketel wel kwijt zou zijn.
- In de Helmerhoek is veel aandacht besteed aan het langzame verkeer, dat wordt ondersteund met aparte fietsroutes die veilige verbindingen maken met scholen en winkelcentra. Kinderen zijn in deze geliefde woonwijk dan ook meer dan welkom!
- Extra makelaars raadt u aan om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren, teneinde een nog completer beeld te krijgen van de woning die u wilt kopen 
- In de koopakte wordt een waarborgsom opgenomen ter grootte van 10% van de koopsom


Algemene gegevens:
- perceeloppervlak:  177m²
- woonoppervlak: ca. 104m²
- inhoud: ca.  320m³
- bouwjaar:  1982

Voor aanvullende informatie kijkt u op onze eigen website. Voor een bezichtiging kunt u contact met ons opnemen via de contactmogelijkheid op deze site. Bezichtigingen ook 's avonds en in het weekend.

Kenmerken